Voor verschillende gezelschappen schrijft Mike theaterteksten. Zijn teksten zijn direct, licht en maatschappelijk geëngageerd. Kenmerkend is de toegankelijkheid voor zowel speler als toeschouwer. Zijn scènes wakkeren spelplezier aan bij spelers en daagt publiek uit tot discussie na afloop van de voorstelling. 

Lees hieronder fragmenten van zijn werk. Inkijkexemplaren worden op aanvraag gestuurd.

Teksten

Toneel  - De Zuidrand

Ontwikkelaars starten een smetteloze gemeenschap waarin een veilige toekomst gewaarborgd is. Een perfecte wijk met louter perfecte inwoners. Maar hoe tolerant blijft men tegen imperfectie? Hoe correct is perfectie? Kan groepsdruk moordend zijn? 

Muziektheater - Peter Pan

Doormiddel van sterrenstof belandt Wendy in een wereld zonder prestatiedruk: Neverland. Wanneer het sterrenstof aan kracht verliest, moet Wendy dan terug naar de realiteit of niet?

Toneel - LOUIS14

Lodewijk XIV is vier jaar oud wanneer hij koning van Frankrijk wordt. Wat gebeurt er met je wanneer je op jonge leeftijd in een positie belandt waarin iedereen je aanbidt en alles mogelijk is? Hoever kan je gaan wanneer er geen grenzen zijn? LOUIS14 is historisch incorrect, contemporain en licht van toon

Toneel - Minuscule Personne

Een theatergroep komt erachter dat ze backstage worden bekeken door een publiek. Hun volledige leven blijkt gescript. Wat blijft er over van je bestaan als alles wat je deed door iemand anders is bedacht?

Een echtpaar, dat op jonge leeftijd met elkaar getrouwd is, wacht op de dood die ze komt verlossen van elkaar. In hun eindeloze drang om elkaar af te breken zijn ze constant op zoek naar liefde.

Toneel - Tot de dood ons scheidt
Toneel - Vluchtelementen

Bureaucratische systemen duwen weduwe Ton verder de ellende in en een uitweg lijkt steeds verder weg. Wanneer het om geld gaat pikt Ton fel van zich af om niet kaal geplukt te worden als een plofkip. Vluchtelementen is een voorstelling vol koffie, rook, nieuwe scheldwoorden en bokkenpoten.

Geïndoctrineerde burgers zijn, zonder het te weten, het nieuwe wapen. Kun je het hoofd nog koel houden terwijl je omgeving polariseert, de dialoog verhardt en de waarheid steeds lastiger te achterhalen is? Wie en wat is nog betrouwbaar?

 

Toneel - Hamsters eten vlees